User image
Наручите на еКњижари

Историја 5, уџбеник за пети разред

Уџбеник Историја 5 написан је језиком који је потпуно разумљив и близак ученицима. Уџбеник садржи бројне карте и историјске изворе.

Аутори:

(Поређани по азбучном реду имена аутора)

Тип корица:

меки повез

Број страна:

138

ISBN:

978-86-883-4129-5

890,00 РСД

  Опис

  Уџбеници историје су конципирани као радни, садржe одабране изворе, занимљиве задатке, питања и друге облике провере знања, а додатно их одликује богат илустративни материјал и модеран дизајн.

  • Прва тема уџбеника Историја 5 упознаје нас с тим шта је прошлост, како се назива наука о прошлости и како се прошлост дели.
  • Друга тема уџбеника је Најстарија прошлост људског друштва, уз чију помоћ сазнајемо шта је праисторија и како се она дели.
  • Трећа тема Стари исток обрађује бројне цивилизације које су се развијале у долинама Нила, Тигра, Еуфрата и других река на Блиском и Далеком истоку.
  • Следећа, четврта, тема је Античка Грчка и хеленизам. Уз помоћ ње сазнајемо нешто више о културном наслеђу старе Грчке, као и о бројним догађајима и личностима које су обележиле хеленску историју.
  • Последња, пета, тема обрађује Антички Рим. Уз помоћ ове теме, ученици се упознају са оснивањем Рима, периодима краљевине, републике и царства, али и тековинама римског друштва.